3 en 4 november 2023

Samen voor natuur dichtbij huis

Dankzij meer dan 12.000 enthousiaste deelnemers was Natuurwerkdag 2023 weer geslaagd! Kom je vaker in de natuur iets doen?

Vind een klus

12.204

Trotse deelnemers

546

Actieve klussen

#samenwerken

Groene handjes in de lucht

Groene handjes in de lucht voor de Natuurwerkdag 2023! Samen met 12.204 deelnemers uit heel Nederland hebben we met deze editie weer een mooi resultaat behaald! Er werden op 77 plekken bollen en bomen geplant, op 181 plekken takkenrillen gemaakt, op 68 plaatsen poelen schoongemaakt en op 147 locaties wilgen geknot.

En vooral, we genoten van de frisse buitenlucht, leerden nieuwe mensen kennen en hadden een gezellige dag samen in de natuur.

Vaker meedoen? Dat kan! Af en toe, wekelijks of seizoensgebonden.

Ontdek de mogelijkheden

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang 20% korting op biologische bloembollen en planten van Natural Bulbs. De korting is geldig bij een besteding vanaf €30.

Untitled

Veelgestelde vragen

Wat is de Natuurwerkdag?

De Natuurwerkdag op vrijdag 3 en zaterdag 4 november is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. Al 23 jaar organiseren we elke eerste vrijdag én zaterdag van november op meer dan 500 plekken in Nederland klussen die bijdragen aan de natuur. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Samen zetten trotse vrijwilligers in heel Nederland de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bomen planten of insectenhotels bouwen. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

Meer weten

Wie organiseert de Natuurwerkdag?

De Natuurwerkdag is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. En georganiseerd met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Hoe doe ik mee aan de Natuurwerkdag?

Meedoen aan de Natuurwerkdag doe je door je op te geven voor een klus bij jou in de buurt of zelf een klus te organiseren. Vanaf september 2023 staan de eerste klussen op de website en is het mogelijk om je op te geven als deelnemer. Zelf een klus aanmelden kan al eerder, vanaf juli 2023 via de website.

Zoek een klus

Kan ik ook in mijn woonplaats meedoen aan de Natuurwerkdag?

We organiseren de Natuurwerkdag op locaties verspreid over heel Nederland. We streven ernaar om voor iedereen een locatie op fietsafstand te organiseren. In sommige gevallen is dit helaas niet mogelijk. Kijk op de kaart om te zien welke klussen er bij jou in de buurt te doen zijn.

Zoek een klus