Locaties

Activiteiten: Langs de oude spoorlijn willen we het eerste bijenhotel van Geertruidenberg maken, locatie: Parallelweg 1A.

Een bijenkenner is aanwezig.

Nog plek voor 10 van totaal 10 personen
Deze locatie is niet geschikt voor kinderen
Info & aanmelden
Activiteiten: Om 10 uur verzamelen we bij het fraaie heidegebiedje De Gaas aan de Witbrantlaan-West aan de rand van Tilburg. We starten daar met een uitleg over de werkzaamheden. Vervolgens gaan daarna aan het werk: we gaan op meerdere manieren de hei weer zichtbaar maken, onder andere door jonge boompjes te zagen en die te verwerken tot takkenrillen. Tussen de twee grote heidvelden in wordt opschot van Amerikaanse eiken afgezet. Daarnaast wordt er ook wat zwerfafval opgeruimd.

Tussen 12 en 13.00uur houden we lunchpauze, daarna gaan we nog door tot 15.00uur. Mocht je maar een deel van de dag kunnen, dan ben je ook van harte welkom.

Nog plek voor 25 van totaal 30 personen
Deze locatie is geschikt voor kinderen
Info & aanmelden
Activiteiten: Bomen/boompjes zagen en knippen in de Peel om het open veenlandschap te behouden.
Behalve dat het werk nuttig is, is het ook heel erg leuk om te doen. En je hebt de kans om in een prachtig Peelgebied te komen!
Tijdens (de wandeling naar) het werk zal er ook tijd zijn voor vragen/uitleg over het moois dat de Peel te bieden heeft.
Wij zorgen voor wat lekkers bij de koffie.
Kinderen zijn welkom met ouders.

 

Nog plek voor 46 van totaal 50 personen
Deze locatie is geschikt voor kinderen
Info & aanmelden
Activiteiten:
Nog plek voor 30 van totaal 30 personen
Deze locatie is geschikt voor kinderen
Info & aanmelden
Activiteiten: In natuurgebied de Moerputten zijn bijzondere cultuurhistorie en natuur met elkaar verweven. Ga mee wilgen knotten in het elzenbroekbos of bomen snoeien langs de 130 jaar oude Spoordijk, voorheen onderdeel van de ‘Halve zolenlijn’. In 1890 werd de Langstraatspoorlijn ’s-Hertogenbosch-Lage Zwaluwe in gebruik genomen. Tot 1972 reden hier treinen. Nu is de Moerputtenbrug een natuurboulevard voor wandelaars.

Liefhebbers kunnen overigens ook zelf heggen vlechten. Ervaren IVN-ers en boswachters van Staatsbosbeheer begeleiden alle activiteiten.

Nog plek voor 98 van totaal 120 personen
Deze locatie is geschikt voor kinderen
Info & aanmelden
2 november 2019