Doe met jouw klas mee aan de Natuurwerkdag

Buiten is gezond! Dit jaar nodigen we daarom leerlingen uit groep 6, 7 en 8 uit om op vrijdag 5 november mee te doen aan de Natuurwerkdag. Samen met vrijwilligers zetten jullie je in voor leefruimte voor de boomkikker, ringslang, een nestelplek voor vogels of een karakteristieke knotbomenrij. Bouw van bamboe, hout en riet een insectenhotel. Of doe je laarzen aan en help mee met het schoonmaken van poelen, een belangrijk leefgebied voor kikkers, padden en salamanders. Wat ga jij met jouw klas doen op de Natuurwerkdag? 

Buitenlesdag 

Buiten is goed voor de ontwikkeling van kinderen! Dat blijkt uit onderzoek van Agnes van den Berg. Natuur nodigt kinderen uit tot bewegen en stimuleert gevarieerd en creatief speelgedrag. De Natuurwerkdag nodigt leerlingen daarom uit buiten mee te komen helpen en meer te ontdekken over hun eigen leefomgeving. De leerlingen: 

  • Krijgen een buitenlesdag in de buurt van de school en ervaren hoe het is om samen buiten bezig te zijn in de natuur. 
  • Doen mee aan de grootste vrijwilligersactie in het groen en leveren een bijdrage aan het onderhoud van natuurterreinen en kwaliteit van eigen leefomgeving. 
  • Leren over hun directe leefomgeving en de planten, dieren en mensen die met elkaar in een ecosysteem leven.
  • Zijn actief en gezond buiten bezig en leren veilig werken. 
Doe met jouw klas mee aan de Natuurwerkdag

Lesbladen 

In samenwerking met uitgeverij Zwijsen en communicatiebureau Podium hebben we een compleet lespakket ontwikkeld voor de Natuurwerkdag. Dit lespakket bestaat uit informatiebladen, opdrachten, illustraties en een instructie voor een egelhuis. Deze is te gebruiken ter voorbereiding op de Natuurwerkdag. Download het lespakket en ga samen alvast aan de slag met de opdrachten.

Meld je aan 

Meedoen aan de Natuurwerkdag? Meld jouw klas via het formulier aan voor een klus op vrijdag 5 november. Na het invullen, nemen we binnen een paar werkdagen contact op om te kijken of er een geschikte locatie is.
 

Aanmelden Natuurwerkdag

Staat jouw provincie er niet tussen? Dan zit deze op 5 november helaas al vol. 

* Velden met een * zijn verplicht