Foto 1 in de slideshow

Foto 1 in de slideshow

Foto 2 in de slideshow

Foto 2 in de slideshow

Foto 3 in de slideshow

Foto 3 in de slideshow

Foto 4 in de slideshow

Foto 4 in de slideshow

Lesmateriaal Natuurwerkdag

Veel kinderen zijn dol op dieren: Hun eigen huisdieren, dieren op de kinderboerderij en exotische dieren in de dierentuin. Maar, zijn ze zich ook bewust van alle interessante dieren die gewoon hier in onze natuur rondlopen, kruipen en vliegen?

Jammer genoeg gaat het niet altijd even goed met de dieren in onze natuur. We geven scholen graag de mogelijkheid om aandacht te besteden aan dit onderwerp in het kader van de Natuurwerkdag. Met dit educatieproject nemen onze provinciale organisaties de leerlingen mee de natuur in en hebben we in samenwerking met Uitgeverij Zwijsen en Podium lesmateriaal ontwikkeld voor groep 6, 7 en 8. In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus zijn de buitenlesdagen voor leerlingen even uitgesteld. Wel kunnen ze alvast aan de slag met het lesmateriaal! 

Ga met je klas op ontdekkingstocht door de schooltuin en leer alles over het roodborstje, de hommel, de egel en andere dieren. Wil je ook iets doen voor de dieren in jouw omgeving? Ga dan aan de slag met het maken van een egelhuis.

Tip: Dit is ook leuk om thuis met je kinderen of kleinkinderen te doen!

 

Lesmateriaal
 

Handleiding                                  Informatieblad

        


Opdrachten                                  Instructie egelhuis