Informatie voor deelnemers

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Dit jaar is een speciale editie, de Natuurwerkdag bestaat namelijk 20 jaar! Iedereen is welkom om een handje mee te helpen in de natuur, op 6, 7 of 8 november. Geef je op samen met buren, vrienden, familie, collega's of sportclub en zet je samen in voor natuur dichtbij huis. 
 

Beleef de natuur bij jou in de buurt

Op plekken in heel Nederland bieden onze provinciale organisaties klussen aan waar je samen met anderen in natuurgebieden of een stuk groen in de wijk aan de slag kunt gaan. De afgelopen 19 jaar is de Natuurwerkdag uitgegroeid van 3.000 deelnemers op 95 locaties naar een evenement met ruim 600 locaties en 15.000 deelnemers. Ben je benieuwd welke locaties er bij jou in de buurt zijn? Neem een kijkje in het locatieoverzicht

 

Samen voor biodiversiteit

Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur en een groene leefomgeving. Samen met anderen zet je je bijvoorbeeld in voor leefruimte voor de boomkikker, ringslang, een nestelplek voor vogels of een karakteristieke knotbomenrij. Ook kinderen zijn van harte welkom op de Natuurwerkdag. Op verschillende locaties zijn er zelfs speciale kinderactiviteiten. Ervaring met klussen in de natuur is niet nodig.
 

Corona

De Natuurwerkdag gaat dit jaar door, uiteraard hanteren we richtlijnen in verband met het coronavirus. Lees meer over ons coronabeleid
 

Vragen

Wil je graag meedoen maar heb je eerst nog een vraag? De provinciale coordinatoren staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Op onze contactpagina vind je alle e-mailadressen en telefoonnummers van de co√∂rdinatoren per provincie.  
 

Resultaten 2019