Kom tot rust op 't Knapperslag door een lekker ochtendje werken in de natuur

Heide

't Knapperslag - Wehl

Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 09:30 - 12:00
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, overig, takkenril maken, zagen
Er is werk voor: Maximaal 25 personen (20 volwassenen, 5 kinderen), er zijn nog 14 plekken (9 volwassenen, 5 kinderen) over
Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch zelf meenemen
Adres: Vogelstraat 4, 7031 EK Wehl
Verzamelplek: Het natuurgebiedje bevindt zich even voorbij de Vogelstraat nummer 4. Er zal een Natuurwerkdag vlag hangen zichtbaar vanaf de weg.
Foto/icoon locatieleider
't Knapperslag is een prachtig natuurgebied dat zich ontwikkeld mede door uw inzet, wist u dat wij een echt vleermuiseiland hebben?
Wilber Thus, locatieleider

Buurgrond ’t Knapperslag is in 2020 volledig ingericht als natuurgebied. Dit is het eerste terrein van de stichting Buur maakt Natuur waar natuur werd verworven middels schenkingen van ‘buren’ en binnenhalen van subsidies. Het terrein is 4 hectare groot en voorziet in diverse landschapselementen voor amfibieën, insecten, zoogdieren en vogels. Het meest kenmerkende is de oeverzwaluwwand met daarachter vleermuiskelder met vleermuistoren. Mensen kunnen er wandelen over een mooi wandelpad en tot rust komen op een picknickbank. Kortom het is genieten op 't Knapperslag!

Deze ochtend gaan wij aan de slag met zaag, takkenschaar en snoeischaar. Ook handjes zijn nodig om het gesnoeide te verslepen voor het opwerpen van een takkenril. Er beginnen op diverse plekken op het terrein canadese populieren te groeien die andere inheemse bomen en struiken dreigen te verdringen. Door deze bomen af te zetten bieden wij meer groeiruimte aan juist die andere soorten.

Mochten er voldoende deelnemers zijn en er nog tijd over zijn, dan willen wij kijken of het lukt om wat werkzaamheden te verrichten op het 'vleermuiseiland'. Dat bekijken we terplaatse. En mocht dat die dag niet lukken, je bent altijd welkom op een van onze 'reguliere' werkochtenden.

We maken er samen een leuke en actieve ochtend van!

Locatieleider is Wilber Thus, hij is te bereiken op 06-18854674.

Stel je vraag
Heb je vragen? Neem contact op met de provinciale coördinator: