Kom een ochtend helpen in de natuur van De Watertap

Heide

De Watertap - Gaanderen

Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 09:30 - 12:00
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, overig
Er is werk voor: Maximaal 30 personen (25 volwassenen, 5 kinderen), er zijn nog 28 plekken (23 volwassenen, 5 kinderen) over
Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
Adres: Watertapweg 145, 7011 BP Gaanderen
Foto/icoon locatieleider
Zet je in voor onze nieuwe natuur. Help mee met onderhoud op De Watertap. En snuif een ochtend gezondheid op.
Gerard ter Heijne, locatieleider

Buurgrond De Watertap is het tweede terrein van Buur maakt Natuur waar natuur wordt geworven middels schenkingen door ‘buren’. Voor elke 6 euro kan 1 vierkante meter natuur worden gerealiseerd en iedereen kan meedoen. Op het mooie terrein van 5,7 hectare zijn natuurakkers te vinden, een bosje, een gebied met natuurlijk grasland een plasje en een oude houtwalstructuur. De natuurakkers zijn ingezaaid met granen en de akkeronkruiden hebben lang door gebloeid. Het bosje, de plas en de omgeving van de spoorlijn moeten geschikt worden cq blijven voor de levendbarende hagedis.

We starten in de ochtend met het verwijderen (zagen, afsteken met de schop en werken met de takkenschaar) van vogelkers uit het bosperceel als vervolg op vorig jaar. Waar mogelijk kunnen jongere struiken met de schop worden uitgestoken. Doel is om het bijzondere rivierduinbos te behouden en wat openheid te geven. Ook kunnen er uitgezaaide berken, wilgen, essen enz. getrokken worden bij de plas, de houtstrook en de rest van het terrein. Grove opslag van kruiden mag ook verwijderd worden.

Tot het natuurgebied De Watertap behoort ook een bosperceeltje op een oud rivierduin. Dit karakteristiek stukje bos bevat oud eikenhakhout en ondergroei van struiken. Maar helaas ook Amerikaanse vogelkers. Het doel is om deze vogelkers met jouw hulp te verwijderen. Dat geldt ook voor de uitgezaaide wilgjes bij de plas.

Er is iets te drinken. Neem zo mogelijk werkhandschoenen, een handzaagje en liefst scherpe schop mee.

Locatieleider is Gerard ter Heijne, voor vragen kun je hem contacten op 06 - 413 520 00.

Stel je vraag
Heb je vragen? Neem contact op met de provinciale coördinator: