Samen buiten aan de gang

Kikker

Natuurpark Overstegen - De Groene Knoop

Datum: zaterdag 6 november 2021
Tijd: 09:00 - 15:00
Werkzaamheden: Boompjes/struiken verwijderen, maaien, overig, wilgen knotten
Er is werk voor: Maximaal 12 personen (8 volwassenen, 4 kinderen), er zijn nog 4 plekken (0 volwassenen, 4 kinderen) over
Koffie, thee, lunch: Koffie, thee, lunch is aanwezig
Adres: Boddens Hosangstraat 100, 7002 JA Doetinchem
Verzamelplek: Boddens Hosangstraat 100 bij de unit naast de boerderij.
Foto/icoon locatieleider
Tussen enkele woonwijken in Doetinchem ligt een natuurpark, een park welke begraasd wordt door Schotse Hooglanders. Een grote groep vrijwilligers onderhoudt het park met veel liefde en enthousiasme. Een prachtige plek die wij als vrijwilligers willen behouden en door natuurvriendelijk beheer de biodiversiteit een boost willen geven.
Han Hensing, locatieleider

Natuurpark Overstegen is een park gelegen midden in de wijk Overstegen te Doetinchem, de vrijwilligers van werkgroep De Groene Knoop proberen door kleinschalig beheer de biodiversiteit op niveau te houden en zo mogelijk te nog verder te verbeteren. De werkgroep is een onderdeel van de Stichting Buur maakt Natuur.

In het natuurpark starten we in de ochtend met het knotten van wilgen. Daarnaast kan een aantal mensen rond de beek struiken afzagen en op hopen zetten. Het doel het behoud van knotwilgen door te knotten en door struiken te verwijderen rond de beek waardoor er meer zicht komt op de beek en meer ruimte voor andere planten. Er leven verschillende wilde bijensoorten in het park, om deze te helpen gaan we een gedeelte van een heuvel afgraven om zo meer nestgelegenheid te creëren.  

Locatieleider is Han Hensing, voor vragen kun je hem contacten op 06-20068032.

Stel je vraag
Heb je vragen? Neem contact op met de provinciale coördinator: