Uil

Hoeve Wielrevelt - Natuurmonumenten Haarzuilens

Datum: zaterdag 5 november 2022
Tijd: 09.30 - 15.30
Werkzaamheden: Zagen
Er is werk voor: Maximaal 30 personen (20 volwassenen, 10 kinderen), er zijn nog 30 plekken (20 volwassenen, 10 kinderen) over
Koffie, thee, lunch: Koffie & thee aanwezig, lunch zelf meenemen
Adres: Thematerweg 10, 3455 SN Utrecht
Verzamelplek: We verzamelen bij het gebouw van Natuurmonumenten, achter Hoeve Wielrevelt.
Foto/icoon locatieleider Dries Willems
"Heel in de verte loopt de A2. Maar als je door dit gebied struint, ben je even in een heel andere wereld: de wereld van de vogels, de kikkers, de hazen, de vleermuizen en de dwergmuizen. Dan is de drukte van de stad en de snelweg even heel ver weg".
Dries Willems, locatieleider

Op Wielrevelt, een terrein van Natuurmonumenten in Haarzuilens, staat een aantal elzensingels. Deze singels hebben een belangrijke ecologische functie. Voor veel planten en dieren, zoals de wezel en hermelijn, vormen ze een verbinding tussen landschap en natuurgebieden. De elzensingels zijn overblijfsel van het fruitbomen-gebied dat hier vroeger heeft gelegen.

Her en der gaan we met Landschapsbeheer Vleuten de Meern elzensingels afzetten, dat wil zeggen tot 10 à 20 cm boven de grond afzagen. We doen dit om meer verjonging en variatie te krijgen. Hoe meer variatie, hoe beter voor de dieren die er leven. De takken slepen we naar het pad, waarna ze afgevoerd kunnen worden. Het dikkere hout nemen we mee naar de Buitenplaats, de thuisbasis van Landschapsbeheer Vleuten De Meern. 

Stel je vraag
Heb je vragen? Neem contact op met de locatieleider: