Nationaal Park Dwingelderveld

IVN Westerveld, Staatbosbeheer en Natuurmonumenten slaan de handen ineen op deze natuurwerkdag en ontvangen jullie graag om 9.00 uur bij de schaapskooi Achter ’t Zaand van Natuurmonumenten aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld.


 

Werkzaamheden

Na het startsein gaan we in groepen onder deskundige begeleiding aan de slag. Het werk bestaat voornamelijk uit het verwijderen van opslag. Voor een deel ter hoogte van de radiotelescoop. Dit is een plek waar adders vooral in het voorjaar te vinden zijn om op te warmen in de zon. Ze trekken daar vanuit hun winterverblijf naar toe. Deze belangrijke plaats is nu te veel dichtgegroeid.

De andere locatie waar wij aan het werk gaan is rond het Familiepad, voorbij de schaapskooi. Ook daar zullen wij opslag van berk, els en wilg gaan verwijderen. Materiaal en handschoenen zijn hiervoor aanwezig.

Uiteraard zijn kinderen welkom. Ze kunnen tot de ochtendpauze met ouders of begeleiders mee helpen. Na de pauze mogen ze met het IVN meedoen met een speciale natuuractiviteit, waar ze ook nog eens veel kennis mee op kunnen doen. Koffie, thee of een sapje worden op de werklocaties langs gebracht. Om 12.15 uur lopen we terug naar de schaapskooi. Bij de schapen, met een muziekje op de achtergrond, wacht een heerlijke kom soep en een broodje ter afsluiting en een klein presentje  Om 13.00 uur is het dan tijd om naar huis te gaan.

U kunt parkeren op de grote parkeerplaats aan Achter ’t Zaand, ruim vijfhonderd meter voorbij het kantoor van Staatsbosbeheer ( 2a, 7991 NG ). Vandaar is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar het startpunt, de schaapskooi. Zorg voor kleding die tegen een stootje kan en houd rekening met diverse weersomstandigheden. Heb je zelf werkhandschoen, neem ze dan mee. Om het goed voor te kunnen bereiden is aanmelden voor deze dag wenselijk. Graag tot ziens op de Natuurwerkdag in het Nationaal Park Dwingelderveld.

Tijd

Van 9.00 uur tot 13.30, 4 november 2017

Er is werk voor

Maximaal 100 personen (80 volwassenen en 20 kinderen), er zijn nog 44 plekken (28 volwassenen en 16 kinderen) over.

Locatie

Schaapskooi Achter 't Zaand Dwingeloo, Drenthe

We verzamelen bij

7991 NG Dwingeloo Schaapskooi Achter 't Zaand, Drenthe

Bekijk de route

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

kinderen mogen tot de koffiepuaze meehelpen met de volwassenen, na de pauze kunnen ze mee doen met een natuuractiviteit, verzorgt door IVN-Westerveld

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is geschikt voor een stage

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Tineke Bouwmeester
t.bouwmeester@natuurmonumenten.nl
(06) 12090113

of de provinciale coordinator

s.pronk
s.pronk@lbdrenthe.nl
06-50744116

Deze locatie wordt georganiseerd door

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN Westerveld i.s.m. Landschapsbeheer Drenthe

Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch is aanwezig

4 november 2017

Nationaal Park Dwingelderveld

Dwingelderveld

Dwingelderveld

Dwingelderveld

Dwingelderveld