Het Steenders Landschap

Mooie locatie
De akker Iesweide (door sommigen ook wel 'de Kriegerieje' genoemd) is in eigendom van de eeuwenoude stichting voor de armenzorg het Boek van Bronkhorst. De akker is voor de tweede jaar op rij gepacht en ingezaaid door vrijwilligers van Het Steenders Landschap met gerst en een brede bloemenrand met zonnebloemen. Er is bewust niet geoogst om onder andere reeën, patrijzen en insecten van wintervoer en beschutting te blijven voorzien. De akker is omzoomd met oude wilgen, overhangend in de slotgracht van (voormalig) kasteel Bronkhorst.

Uitzicht op historisch stadje Bronkhorst, de Bronkhorster Molen (in 1844 gebouwde korenmolen) en natuurlijk de Vogelwei en slotheuvel.

Praktische informatie
Voor aanvang worden de werkzaamheden toegelicht en nemen we de veiligheidsmaatregelen door. Omdat het handwerk is, zijn de risico's op ongevallen klein maar niettemin blijft veilig werken belangrijk voor jezelf (bijv.: draag handschoenen tegen zaagwondjes) en anderen (bijv.: waarschuw de omgeving voordat je een lange tak laat vallen).

Het Steenders Landschap zorgt zoals altijd voor koffie/thee en rond 13.00 uur voor soep en een broodje.

Voor benodigd gereedschap, persoonlijke beschermingsmiddelen en overige materialen wordt zoveel mogelijk gezorgd. Voor jeugdige deelnemers wordt niettemin geadviseerd om ‘kindvriendelijk’ gereedschap en een kleine maat werkhandschoenen mee te nemen.

Werkzaamheden

We gaan authentiek handwerk uitoefenen:
- zagen
- snoeien
- slepen
- takkenril maken
- hakken

De wilgen rondom de akker heeft Het Steenders Landschap enkele jaren geleden nog gesnoeid. Inmiddels zijn ze weer zodanig hoog dat onderhoud nodig is. Daarnaast is de inkijk vanaf het aangrenzende wandelpad richting deze fraaie akker belemmerd.

Het is allemaal vrij dun hout wat gemakkelijk met de handzaag of takkenschaar te snoeien is. Het valhout ter plaatse wordt verwerkt tot natuurlijke beschutting in de vorm van een takkenril.
 

Tijd

Van 08:45 tot 13:00, 2 november 2019

Er is werk voor

Maximaal 60 personen (50 volwassenen en 10 kinderen), er zijn nog 60 plekken (50 volwassenen en 10 kinderen) over.

Locatie

aan de kop van de Boterstraat in Bronkhorst, langs het Wapen van Bronkhorst in zuidelijke richting Bronkhorst, Gelderland

We verzamelen bij

akker de Iesweide (of Kriegerieje) Bronkhorst, Gelderland

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

Vanaf 6jr onder begeleiding van volwassene

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is geschikt voor een stage

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Lucas Kalkers
info@hetsteenderslandschap.nl
06-55806197

of de provinciale coordinator

Saskia Bemer
s.bemer@landschapsbeheergelderland.nl
026 35 37 444

Deze locatie wordt georganiseerd door

Het Steenders Landschap

Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch is aanwezig

Doe mee op deze locatie
2 november 2019

Het Steenders Landschap

logo HSL

logo HSL