Knotten aan de Gooijerdijk 7A, Langbroek

07-11-2020
9.30 - 15:00
Wilgen knotten
Op deze locatie zijn de werkzaamheden niet geschikt voor kinderen, maar alleen voor personen ouder dan 12 jaar.

Nog plek voor 31 van totaal 40 personen

Locatie

We gaan aan de slag op Het Lange Broek in Langbroek. Dit is een particulier natuurgebied dat door de eigenaar zelf wordt ontwikkeld en onderhouden. Het ligt op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar het stroomgebied van de Kromme Rijn. Naast graslanden, sloten en poelen zijn er ook enkele rijen knotwilgen.

Om dit karakteristieke beeld in het landschap te behouden is regelmatig onderhoud, dus regelmatig snoeien, noodzakelijk.Knotwilgen bieden voedsel aan een groot aantal insecten en een schuilgelegenheid aan veel soorten, zoals vogels, marters en uilen. De steenuil voelt zich erg thuis in de holle holtes van de knotwilgen. Hier vindt hij voedsel en een plek om te schuilen. De populatie is in de afgelopen 30 jaar met de helft afgenomen. Daarom kan de steenuil jouw hulp hard gebruiken.

 

 
 
 


Werkzaamheden

Onder leiding van leden van de Vereniging Natuur en Milieu/IVN-afd. Wijk bij Duurstede kun je hier helpen bij het knotten van wilgen. Er staat een lange rij wilgen met 2-jarige takken op de knotters te wachten.

Ontvangst vanaf 9.30 uur met koffie, thee, frisdrank.Graag een eigen beker/kop meenemen. Om 10.00 uur beginnen de werkzaamheden. Rond de middag zijn er lunchpakketjes. We sluiten rond 15.00 uur af.

Zorg voor weersbestendige en stevige kleding en schoeisel (het grasland kan vrij nat zijn). Ladders, gereedschap en handschoenen zijn aanwezig, maar je mag ook je eigen gereedschap meebrengen.Er is werk voor

Maximaal 40 personen (40 volwassenen), er zijn nog 31 plekken (31 volwassenen) over.


Overige informatie


Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch is aanwezig

Adres locatie

Gooijerdijk 7A Langbroek, Utrecht

Verzamelen bij

Ontvangst nabij het huis Gooijerdijk 7A Langbroek, Utrecht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Hennie Hadderingh
j.w.ponsen@hccnet.nl
06 13113444

of de provinciale coordinator

Sanne Heymann
s.heymann@landschaperfgoedutrecht.nl
06-15872339

Deze locatie wordt georganiseerd door

Vereniging Natuur en Milieu - IVN afdeling Wijk bij Duurstede

Aanmelden Knotten op