Middenduin

We gaan vandaag Middenduin opknappen! Vele (leuke) verschillende (licht tot zwaar) werkzaamheden als esdoorns afknippen/zagen, uitsteken van kleine populieren, slepen en opruimen. En in een idyllische duinpannetje gaan we Amerikaanse Vogelkers uittrekken om zo het zeldzame plantje Rondbladig wintergroen meer ruimte te geven! Kortom...Iedereen kan lekker aan de slag. 

Het IVN Zuid-Kennemerland en Staatsbosbeheer organiseren samen deze werkdag. Natuurliefhebbers die het leuk vinden om hun handen uit de mouwen te steken voor natuurbehoud zijn van harte welkom! Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. U bent van harte welkom! We gaan er een prachtige dag van maken! Ook geschikt voor oudere kinderen...

Middenduin is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en heeft een mooie landschappelijke afwisseling met bebost en open duin, steile duinkloven met in de diepte een mooie waterstroom, hellingbossen en chaletachtige huisjes op de duintoppen.

Werkzaamheden

Om de schrale (bloemrijke) duinweides te herstellen en de oorspronkelijke duinflora weer een kans te geven is dit vrijwilligerswerk hard nodig! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan het verdere natuurbehoud in Middenduin zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist.

We verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant Kraantje Lek in Overveen. Neem eigen lunchpakket, werkkleding, koffie/thee en mok mee. Wij zorgen voor begeleiding, gereedschap, extra koffie en thee, werkhandschoenen…en lekkere vlaai bij de koffie!

Deze werkdag is goed te bereiken met de trein uit Amsterdam…Kom je met de trein naar station Overveen dan wordt je om 9.20 uur opgehaald. Veder belooft het een leuke en gezellige werkdag te worden...Meldt u aan! 

Tijd

Van 09:30 tot 15:00, 4 november 2017

Er is werk voor

Maximaal 30 personen (30 volwassenen), er zijn nog 1 plekken (1 volwassenen) over.

Locatie

Duinlustweg 22, 2051 AB Overveen, Noord-holland

We verzamelen bij

Parkeerplaats Kraantje Lek, Duinlustweg 22 Overveen Overveen, Noord-holland

Maatschappelijke stage

Deze locatie is niet geschikt voor een maatschappelijke stage.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Marc van Schie
ivnzk.natuurwerk@gmail.com
06-22575748

of de provinciale coordinator

Peter Mol
p.mol@landschapnoordholland.nl
088-0064483/06-25557285

Deze locatie wordt georganiseerd door

IVN Zuid Kennemerland en Staatsbosbeheer

Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch zelf meenemen

4 november 2017

Middenduin

Middenduin

Middenduin

IVN

IVN

pauze

pauze

pauze

pauze

Aan de slag!

Aan de slag!

Rosa

Rosa

Soms is het bijna zomer...

Soms is het bijna zomer...