Natuurschoon Nietap

07-11-2020
9.00 - 13:00

Op deze locatie zijn de werkzaamheden geschikt voor kinderen.

Nog plek voor 30 van totaal 30 personen

Locatie

Tussen Nietap en Roden ligt het Natuurschoon Nietap, een historisch bos dat door vele omwonenden wordt gekoesterd en beschermd. In dit unieke natuurgebied groeien vele soorten planten. In het voorjaar ligt er een wit tapijt van bosanemonen. Wandelpaden slingeren door het gebied langs de ecologisch beheerde weilanden. Midden in het gebied ligt de mooie pingoruïne "het Vagevuur". Het Natuurschoon is eigendom van de Vereniging tot behoud van Natuurschoon Nietap, Leek en omgeving. De leden van de vereniging dragen samen de verantwoordelijkheid voor het beheer en onderhoud van het gebied.
We hopen wel eens dat de kaboutertjes het werk doen, maar het beheer van het bos kan in werkelijkheid niet zonder vrijwilligers uitgevoerd worden. Samen zorgen de vrijwilligers bijvoorbeeld iedere maand weer voor het uitvoeren van snoeiwerk, bladruimen, herstel van paden en sloten, en het opruimen van allerlei zwerfvuil.

Op vrijdag 6 november ,zaterdag 7 november en zondag 8 november   wordt door heel Nederland de grootste en gezelligste vrijwilligersactie in het groen georganiseerd! Natuurschap Nietap heeft er voor gekozen om op zaterdag 7 november aan de slag te gaan.Vrijwilligers geven het landschap een onderhoudsbeurt. De Natuurwerkdag is een initiatief van het samenwerkingsverband LandschappenNL. In Nietap worden de werkzaamheden georganiseerd door de Vereniging tot behoud van Natuurschoon "Nietap, Leek en omgeving" met ondersteuning van Landschapsbeheer Drenthe.

Een voorbeeld van het uit te voeren werk kan je zien op http://www.natuurschoon-nietap.nl/vrijwilligersnieuws/272-nl-doet-natuurschoon-2
Foto's van de Natuurwerkdag 2017 staan hier: http://www.natuurschoon-nietap.nl/nieuws/234-natuurwerkdag-2017


Werkzaamheden

De Natuurwerkdag biedt een mooie gelegenheid om met een grote groep vrijwilligers het nodige snoeiwerk uit te voeren in een 'verborgen' laantje in het 'voorste' bos in Nietap. Hier wordt een ouden eikenlaan in het bos aan de vergetelheid ontrukt. Alle gesnoeide takken en boompjes worden in een takkenril verwerkt. Voor vogels, kleine zoogdieren en insecten biedt een takkenril een goede nest-, voedsel- en schuilgelegenheid. Amfibieen en reptielen vinden er een plekje om te overwinteren. Deze klus is bij uitstek geschikt voor families met stoere kinderen. Vooral kinderen die vertrouwd zijn met een zaag of takkenknipper en lekker vies mogen worde zijn van harte welkom. Wel oude kleren en laarzen aandoen hoor! Veel handen maken licht werk en we maken er een gezellige ochtend van! Het terrein is goed bereikbaar voor iedereen die goed kan slootje springen. Help je mee? We maken er een gezellige dag van. Deelname aan de Natuurwerkdag is eigen risico. Gereedschap en handschoenen zijn aanwezig.Er is werk voor

Maximaal 30 personen (20 volwassenen en 10 kinderen), er zijn nog 30 plekken (20 volwassenen en 10 kinderen) over.


Overige informatie


Koffie, thee, lunch

Adres locatie

Vagevuurselaan 10 Nietap, Drenthe

Bekijk de route

Verzamelen bij

Nietap, Drenthe

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Tjerk Vonck
vrijwilligers@natuurschoon-nietap.nl
06-54366783

of de provinciale coordinator

P. Posthumus
p.posthumus@lbdrenthe.nl
06-11515892

Deze locatie wordt georganiseerd door

Aanmelden Natuurschoon Nietap