Vogels

Natuurtuin Liendert - Amersfoort

Midden in de woonwijk Liendert (Amersfoort) ligt al veertig jaar de Natuurtuin Liendert. Tal van wilde planten en dieren hebben, te midden van de stadsdrukte, hun plekje gevonden in deze groene parel. Zelfs salamanders hebben de natuurtuin gevonden...
Vanaf de start in 1979 zorgen bewoners uit de stad gezamenlijk voor het behoud én de ontwikkeling van de natuurtuin. Nadat enkele jaren geleden Piety Vernooij en Ineke Winkel de noodklok luiden over de slechte staat van de tuin, is met hernieuwde energie gewerkt aan dit verrassende buurtpark. Zo hebben we o.a. de paadjes voorzien van nieuwe schelpen, is een takkenril aangelegd en zijn zitmuurtjes gebouwd. Door de kap van een flink aantal bomen, hebben planten en struiken weer 'licht & lucht' gekregen.

Elke eerste zaterdag van de maand (dus ook op zaterdag 2 november!) organiseert Cooperatie 033GROEN een meewerkdag in de Natuurtuin Liendert. Samen lekker buiten aan de slag! Met eenvoudige gereedschappen geven we vorm aan natuurbeheer midden in de stad. Daarbij laten we ons verrassen door alles wat groeit en bloeit in deze prachtige natuurtuin. En: bij ons is 't elke eerste zaterdag van de maand Natuurwerkdag - dus ook op zaterdag 7 december ben je weer van harte welkom... ;-)

Werkzaamheden

Natuurwerkdag in de Natuurtuin Liendert? Dat is praktisch natuurbeheer met eenvoudige gereedschappen midden in de stad. Handen-uit-de-mouwen en aan de slag! We harken, snoeien, drinken koffie & thee, zagen, trekken bramen, genieten van de natuur, zeisen, kletsen, maaien, slepen met takken, enz.
We doen dit onder andere voor de vogels. Houtwallen zijn goede voedselbronnen voor vogels, omdat er veel kleine insecten huizen. Vooral de zangvogels zoeken graag bessen en insecten op in een houtwal om te eten. Ook egels kunnen er rondscharrelen.
We raden je aan passende werkkleding aan te trekken; stevige schoenen, laagjes die je uit kunt trekken als 't warm wordt en regenkleding indien nodig.
 

Tijd

Van 9:30 tot 16.30, 2 november 2019

Er is werk voor

Maximaal 18 personen (12 volwassenen en 6 kinderen), er zijn nog 12 plekken (6 volwassenen en 6 kinderen) over.

Locatie

Hoek Wiekslag / Wielewaalstraat (Liendert) te Amersfoort , Utrecht

We verzamelen bij

We zijn aan 't werk in de Natuurtuin Liendert zelf; je vindt deze groene oase op de hoek Wiekslag / Wielewaalstraat (Amersfoort), Utrecht

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

Help ons mee met het beheer van de oude tuin - maar vergeet ook niet te klimmen in de klimboom, te zagen met een échte snoeizaag (terwijl papa of mama toekijken), vuurtje te stoken zodat we thee kunnen zetten, kriebelbeestjes te zoeken tussen de bladeren

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is geschikt voor een stage

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Edgar van Groningen
post@033groen.nl
06-14534044

of de provinciale coordinator

Evelien Kenbeek
info@landschaperfgoedutrecht.nl
030 220 55 34

Deze locatie wordt georganiseerd door

Cooperatie 033GROEN

Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch is aanwezig

2 november 2019

Natuurtuin Liendert - Amersfoort

lunch

lunch

samenwerken

samenwerken

zeisen (fotograaf: Feike Faassen)

zeisen (fotograaf: Feike Faassen)

buitensportschool! (fotograaf: Saskia Berdenis van Berlekom

buitensportschool! (fotograaf: Saskia Berdenis van Berlekom

salamander

salamander