Doe mee op deze locatie

NP Drents-Friese Wold

Voor jong en oud, alleen of met vrienden, maar ook voor het hele gezin!

Er is veel werk te doen om een heideveldje in het bos bij Hoogersmilde (Zuidelijke Veldhuizen) te ontdoen van bosopslag, er wordt gezorgd voor gereedschap en er is een speurtocht voor kinderen. Met natuurlijk gratis (bos)catering voor alle deelnemers. En als kers op de pudding: alle harde werkers mogen een paar weken voor kerstmis in het Drents-Friese Wold een sparrenboom(pje) uitzoeken, omzagen en gratis meenemen. Maar eerst steken we de handen uit de mouwen. Want de fraaie heide bij Het Belevvingspad van Hoogersmilde heeft echt even onze hulp nodig. Er moet flink worden gespit, want de bedoeling is dat we de Amerikaanse vogelkers (bospest) en berkenopslag bij de wortels aanpakken. Daarmee wordt de heide aan Het Belevingspad van 2 kilometer wandelplezier weer flink stuk aantrekkelijker. Het pad is een initiatief geweest van de bewoners, en verdient natuurlijk een waardig onderhoud. Dus help de heide! Jong, oud en alles wat daartussen zit: kom naar de Natuurwerkdag op zaterdag 4 november. Kom alleen, met je vrienden of collega's, met je club of met je hele gezin. Aan de rand van de heide staat een tent met koffie, thee, soep en broodjes. Daar kun je uitrusten, schuilen en elkaar ontmoeten. Voor de kinderen is er ook een speurtocht door het bos. Neem zelf een (duurzame) kop/mok en een lepel mee (géén weggooispul!), dan kun je de hele dag gerbuik maken van de gratis boscatering. Alvast vanuit je luie stoel een kijkje nemen op het Belevingspad? Zie de filmpjes op YouTube: "Belevingspad Hoogersmilde".

Werkzaamheden

Er is veel werk te doen om een heideveldje in het bos bij Hoogersmilde (Zuidelijke Veldhuizen) te ontdoen van bosopslag. We gaan boompjes uittrekken of omzagen. Ook moet er flink worden gespit, want de bedoeling is dat we de Amerikaanse vogelkers (bospest) en berkenopslag bij de wortels aanpakken. 

Tijd

Van 10:00 tot 14:00, 3 november 2018

Er is werk voor

Maximaal 100 personen (45 volwassenen en 55 kinderen), er zijn nog 100 plekken (45 volwassenen en 55 kinderen) over.

Locatie

Bosweg 27b Hoogersmilde, Drenthe

We verzamelen bij

Bosweg 27b, 9423 TA HoogersmildeHoogersmilde Parkeerplaats van de Werkschuur van Staatsbosbeheer aan de Bosweg in Hoogersmilde, Drenthe

Bekijk de route

Werkzaamheden en activiteiten voor kinderen

We gaan boompjes uittrekken of omzagen, er is een speurtocht voor de kinderen en sluiten de werkochtend af met een lunch.

Kinderen staan direct onder verantwoordelijkheid van hun ouders

Maatschappelijke stage

Deze locatie is geschikt voor een stage

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Mariken Hornman (IVN Westerveld)
marikenhornman@hotmail.com
0521-345907 // 06-34979283

of de provinciale coordinator

S. Pronk
s.pronk@lbdrenthe.nl
06-50744116

Deze locatie wordt georganiseerd door

IVN Westerveld, Staatsbosbeheer, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Landschapsbeheer Drenthe

Koffie, thee, lunch

Koffie, thee, lunch is aanwezig

Doe mee op deze locatie
3 november 2018

NP Drents-Friese Wold

NP Drents -Friese Wold

NP Drents -Friese Wold

De Stoevert NP Drents-Friese Wold

De Stoevert NP Drents-Friese Wold