Biddinghuizen van Werven

07-11-2020
09:00 - 12:30
Boompjes/struiken verwijderen
Op deze locatie zijn de werkzaamheden geschikt voor kinderen.

Nog plek voor 40 van totaal 40 personen

Locatie

De natuurstrook van Van Werven is een heel speciaal terrein, omdat het onderdeel uitmaakt van een bedrijfsterrein. De natuurstrook biedt in plaats van machines en materialen ruimte aan de natuur. De oeverzwaluwwand vormt de scheidingswand tussen natuur en het bedrijfsterrein. De zone is verder ingericht met een glooiende oever, poelen, een vleermuiskelder en een steil stuk oever waar ijsvogel en bever hun hol kunnen graven. Het terrein wordt vrij gehouden van jonge bomen, hier profiteren zeldzame planten van, er komen inmiddels twee soorten orchidee├źn voor! De oeverzwaluwwand wordt jaarlijks gebruikt door honderden oeverzwaluwen. De nieuw aangelegde, steile randen van zand zijn al ontdekt door wilde bijen, die hierin nun nestgangetjes graven.


Werkzaamheden

We gaan de natuurstrook vrijmaken van jonge boompjes, zodat de bijzondere planten genoeg zonlicht krijgen. Ook blijft zo de aanvliegroute voor de oeverzwaluwen vrij. Voor koffie, thee en koek wordt gezorgd. Ook voor kinderen is dit een geweldige natuurwerkdag locatie: lekker zagen en sjouwen met takken, maar ook wordt hen van alles verteld over de paddenstoelen, planten en dieren die in deze strook leven. Kortom: alle ingredi├źnten voor een fantastische werkdag zijn aanwezig!

We verzamelen bij het hek bij de ingang. Dan fietsen/rijden we gezamelijk naar de natuurstrook, die achter op het erf ligt. Mensen die na 9.00 uur willen komen, kunnen het bedrijfsterrein oprijden en rechtstreeks naar achteren rijden. De natuurstrook ligt achter het terrein aan de Hoge Vaart (niet zichtbaar vanaf de weg). Er is werk voor

Maximaal 40 personen (30 volwassenen en 10 kinderen), er zijn nog 40 plekken (30 volwassenen en 10 kinderen) over.


Overige informatie


Koffie, thee, lunch

Koffie en thee aanwezig

Adres locatie

Biddingringweg 23 Biddinghuizen, Flevoland

Verzamelen bij

Biddingringweg 23 hek bij de ingang (duidelijke vlaggen aanwezig).,

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Harold Boer
boer@landschapsbeheer.net
0320 29 49 39

of de provinciale coordinator

Harold Boer
boer@landschapsbeheer.net
0320-294938

Deze locatie wordt georganiseerd door

Landschapsbeheer Flevoland

Aanmelden maaien en hooien