Wilgen knotten aan de Oosthoek


09:00 - 13:00

Op deze locatie zijn de werkzaamheden geschikt voor kinderen.

Nog plek voor 93 van totaal 93 personen

Locatie

De Oosthoek is een fraaie dijk in een open polderlandschap. De knotwilgen staan in een rij aan de voet van de dijk. Tijdens het werken is de overlast voor het verkeer beperkt tot wat takken die op de rijbaan kunnen vallen. 

HWL heeft in totaal 6 knotploegen die de hele herfst en winter wilgen gaan knotten. Er zijn meerdere groepen die op zaterdag werken en die groepen werken om de andere zaterdag zodat er altijd een groep op zaterdag werkt. Dan is er een groep die op dinsdag werkt en zijn er de krasse Knarren die werken op de donderdag.  Diverse ploegen zoeken ook voor de komende maanden nog vrijwilligers. Voor informatie zie  http://www.hwl.nl/#!workgroupspage/i1628/werkgroep-boombeheer-en-knotploegen.html
 

Werkzaamheden

Knotten van wilgen en opruimen snoeisel waarvan het dikke hout als stookhout kan worden meegenomen. Het dunne hout zal worden verzameld en zal aan het einde van de ochtend worden opgehaald door een wagen van de diergaarde Blijdorp. De rest van het hout zal later worden versnipperd en blijft achter.

Kom helpen wilgenknotten! Wij starten aan de Oosthoek in Piershil, waar we de beschikking hebben van een ruimte in de Boerderij en de medewerking van de fam Bijl. Er wordt gewerkt met  knotgroep ,,de Klem'' van Hoeksche Waards Landschap en assistentie van de Scouting Suanablake Korendijk en het Grafisch Lyceum Rotterdam. Meedoen? U bent van harte welkom!

 

Er is werk voor

Maximaal 93 personen (48 volwassenen en 45 kinderen), er zijn nog 93 plekken (48 volwassenen en 45 kinderen) over.

Overige informatie

Koffie, thee, lunch

Koffie en thee aanwezig

Adres locatie

Oosthoek 8 Piershil, Zuid-holland

Bekijk de route

Verzamelen bij

Piershil, Zuid-holland

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de locatieleider

Rook Goudswaard
r.goudswaard32@upcmail.nl
0613208420

of de provinciale coordinator

Wout van der Slikke
w.vanderslikke@degroenemotorzh.nl
06 51 92 24 35

Deze locatie wordt georganiseerd door

Hoekschewaards Landschap

Aanmelden 20141101-knottenhwl-7217
6, 7 en 8 november 2020