6, 7 en 8 november 2020

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 3 november

01-08-2018

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 3 november

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag.
In 2018 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 18e keer op ruim 520 locaties door heel Nederland. Het is ontspannend, gezond en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Deze groene work-out draagt ook bij aan het behoud van natuur en landschap.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.

Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

 

Partner van de Natuurwerkdag is de Nationale Postcode Loterij.
Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.