Natuurwerkdag 2020 afgelast

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 4 november

03-07-2017

Samen buiten aan de slag; Natuurwerkdag 4 november

Natuurwerkdag; de grootste vrijwilligersdag in het groen
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2017 organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties de Natuurwerkdag voor de 17e keer op ruim 520 locaties door heel Nederland. Het is gezond, leuk en gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen; zagen, snoeien en meer. Kijk op www.natuurwerkdag voor een buitenlocatie in de buurt en om aan te melden. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Landschap kan niet zonder vrijwilligers
Al het werk dat verzet wordt op de Natuurwerkdag levert een belangrijke bijdrage aan het beschermen en behouden van natuur. Samen aan het werk voor leefruimte voor de boomkikker, de ringslang, een nestelplek voor vogels of de karakteristieke knotbomenrij. Zorg voor landschap zoals onderhoud aan (knot)bomen, hagen, boomgaarden en houtwallen is steeds meer in vrijwilligershanden. Dankzij hen kan iedereen blijven genieten van het karakteristieke Nederlandse landschap.

Samen aan de slag op de Natuurwerkdag
Geïnteresseerd om samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan en zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Kijk dan op www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie over locaties en activiteiten bij jou in de buurt en meld je aan. Zelf een werklocatie aanmelden is ook mogelijk.

Ook te volgen op Facebook en Twitter #natuurwerkdag

Partners van de Natuurwerkdag zijn:
Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar.

Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking:
met de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland,  A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.