Samenwerking Natuurwerkdag en Meer Bomen Nu

Op de landelijke Natuurwerkdag op 4 en 5 november trekken deelnemers massaal het land in om te helpen met allerlei klussen in de natuur. Tijdens de Natuurwerkdag, die georganiseerd wordt door de Landschapsbeheerorganisaties van LandschappenNL, met medewerking van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN Natuureducatie, wordt er gemaaid, gewied, geplant en gerooid. En op dat laatste gebied gaan we samenwerken met Meer Bomen Nu.

Alle jonge gerooide bomen en struiken die geen invasieve exoot zijn, willen zij graag verplanten. Waar de berk, meidoorn of braam op de ene plek niet gewenst is, staat een ander er om te springen. Dus bij deze een gezamenlijke oproep van de organisatie van de Natuurwerkdag en Meer Bomen Nu aan alle deelnemers van de Natuurwerkdagen: help mee en geef zaailingen een tweede kans!

Hoe werkt het voor locatieleiders van de Natuurwerkdag?

Organiseer jij een klus op de Natuurwerkdag en worden er jonge boompjes en struiken verwijderd? Meer Bomen Nu is geïnteresseerd in alle soorten bomen en struiken, op invasieve exoten na, van knie tot manshoogte, die met wortel en al verwijderd worden. Ook zoeken ze stekken van vijgen, wilgen, vlieren en populieren.

Heb je één van deze soorten over? Meld je dan aan via Meer Bomen Nu als oogstlocatie. Meer informatie is te vinden op de website van Meer Bomen Nu.

Samenwerking Natuurwerkdag en Meer Bomen Nu