Organisatie

De Natuurwerkdag is het grootste vrijwilligersevenement in het groen!

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.

15.000 deelnemers

Ruim 15.000 enthousiaste deelnemers doen jaarlijks mee aan de Natuurwerkdag.

Biodiversiteit

Alle klussen op de Natuurwerkdag dragen bij aan de biodiversiteit en een gezonde planeet.

Samen

Alleen samen vergroten we onze positieve impact op de natuur.

Samen voor biodiversiteit

Wist je dat de klussen op de Natuurwerkdag bijdragen aan de leefomgeving van veel (bedreigde) dieren en planten? Op de Natuurwerkdag is er van alles te doen. Denk aan klussen zoals snoeien, schoonmaken van poelen, knotten van wilgen of verwijderen van riet. Of kom bomen planten, bouw mee aan insectenhotels of help met het vullen van zwaluwwanden. Op veel plekken zijn er ook speciale klussen voor kinderen. Zo kan iedereen een steentje bijdragen.

Heb je een mooi klus die bijdraagt aan de natuur bij jou in de buurt en zijn een paar extra handen wel welkom? Denk aan het opknappen van een buurttuin of het snoeien van fruitbomen in een boomgaard. Meld dan vanaf juli je klus aan via deze website.

 

Meld je aan voor een klus

Groene vingers of niet, we zijn ontzettend blij met je hulp! We nodigen iedereen uit om ons te helpen op de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Pak deze unieke kans om kennis te maken met het werken in de frisse buitenlucht, ontmoet nieuwe mensen en draag bij aan een groener Nederland!

Samenwerking 

De Natuurwerkdag is een initiatief van de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL en wordt mede mogelijk gemaakt door verschillende partners. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten. En georganiseerd met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.