#samenvoorbiodiversiteit

Vaker meedoen

Lijkt het je leuk om vaker een ochtend of middag meehelpen? Dat kan, graag zelfs! Af en toe, seizoensgebonden of wekelijkse klussen. Er is van alles mogelijk. Ontdek hieronder de activiteiten bij jou in de provincie.

Landschapsbeheer Drenthe

Duizenden Drentse vrijwilligers en bewoners zetten zich in voor natuur en landschap. Van particulieren tot verenigingen en zorgboerderijen, ze gaan gezellig met elkaar aan de slag. Gewoon een kwestie van de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld snoeien, knotten of plaggen. Niet moeilijk, maar wel heel nuttig!

Lees meer

Coördinatiepunt Landschapsbeheer Brabants Landschap

We roepen je hulp in bij het beschermen van de weidevogels, uilen en het prachtige landschap. Want zonder vrijwilligers gaat er een boel verloren. Ga bijvoorbeeld mee op pad om patrijzen te tellen, nestkasten op te hangen of om poelen leefbaar te houden. Je bent altijd welkom, of je nou wel of geen voorkennis hebt!

Lees meer

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Zo afwisselend als ons Zeeuwse land is, zo afwisselend kunnen de werkzaamheden zijn. Gezond in de buitenlucht aan de slag om leefgebieden geschikt(er) te maken voor zeldzame soorten als de kleine parelmoervlinder, de ruige anjer of de bontbekplevier, onderhoud van wandelnetwerken en nog veel meer!

Lees meer

Landschap Overijssel

In heel Overijssel werken mensen vrijwillig aan behoud, beheer en ontwikkeling van de leefomgeving van plant, dier en mens. Zij besteden aandacht aan biodiversiteit, cultuurhistorie, klimaatadaptatie en aan een gezondere en duurzame plek om te zijn. Ben jij daar één van of wil je daar één van zijn?

Lees meer

Het Limburgs Landschap

Vrijwilligers zijn goud waard. Dankzij de jaarlijkse inzet van circa 1000 vrijwilligers kan Het Limburgs Landschap natuur en erfgoed beschermen voor de toekomst. Ook zin om samen met ons de handen uit de mouwen te steken? Help ons dan mee als vrijwilliger.

Lees meer

Landschapsbeheer Groningen

Groene vrijwilligers: ze zijn onmisbaar. Groene vrijwilligers zetten zich in om planten en dieren te beschermen, landschap en natuur te onderhouden en zorgen er mede voor dat het landschap toegankelijk is en blijft voor iedereen.

Lees meer

Landschapsbeheer Flevoland

Wil je als bewoner van Flevoland een lijfelijke bijdrage leveren aan natuur en landschap? Dan kan dat via de vele vrijwilligersactiviteiten van Landschapsbeheer Flevoland. Afhankelijk van je interesses, vaardigheden en persoonlijke omstandigheden zijn er diverse vrijwilligersactiviteiten voor monitoring van bepaalde dieren of planten.

Lees meer

Landschapsbeheer Friesland

Het is mogelijk om je bij Landschapsbeheer Friesland in te zetten als vrijwilliger. Het snoeien van hoogstamvrucht-bomen, de bescherming van diersoorten of gewoon lekker in de natuur aan de slag, er zijn verschillende mogelijkheden.

Lees meer

Landschap Erfgoed Utrecht

Snoeien in de tuin van een buitenplaats, een museumtentoonstelling inrichten, weidevogels beschermen of verhalen schrijven over de geschiedenis van jouw dorp of stad. In de provincie Utrecht kun je overal in het landschap en voor het erfgoed aan de slag.

Lees meer

Landschap Noord-Holland

Je bent welkom. Want alleen samen kunnen we waardevolle natuur- en cultuurlandschappen in Noord-Holland behouden. Onze boswachters krijgen hulp van honderden vrijwilligers. Aangevuld met ongeveer 150 zelfstandige werkgroepen met 3.000 vrijwilligers.

Lees meer

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Het werk is nooit af! Wanneer je zelf de handen uit de mouwen wilt steken en een frisse neus wilt halen, dan is vrijwilligerswerk in het landschap misschien iets voor jou! Je kunt zelf contact opnemen met een vrijwilligersgroep bij jou in de buurt om te informeren naar de werkzaamheden en de mogelijkheden om mee te helpen. Ontdek welke groepen bij jou in de buurt actief zijn.

Lees meer

De Groene Motor (Zuid-Holland)

Duizenden vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor de natuur, het groen in de buurt en de natuurbeleving met bewoners. Wil je de handen uit de mouwen steken in het groen? Verschillende initiatieven zijn op zoek naar jou!

Lees meer