3 en 4 november 2023
Zelf een klus organiseren op de Natuurwerkdag? Leuk! Sluit je aan bij meer dan 500 klusleiders.

Organiseer een klus

Hoe het werkt

Meld je klus via deze website aan vanaf juli t/m oktober 2023.

 • Ik heb al eerder een klus georganiseerd
  Als het goed is, heb je onlangs een e-mail ontvangen van het Natuurwerkdag-team om een nieuw wachtwoord aan te maken. Na het aanmaken van het wachtwoord, kun je inloggen op de website bij ‘inloggen’ (rechtsboven op Home). In verband met de nieuwe website, moeten alle klussen opnieuw aangemeld worden in het systeem. Meld je klus via het formulier hieronder aan. De coördinator van jouw provincie zal de klus koppelen aan jouw account.
 • Ik organiseer dit jaar voor het eerst een klus
  Bekijk eerst de voorwaarden hieronder voor het aanmelden van een klus. Voldoet deze aan de voorwaarden? Meld jouw klus dan aan via het formulier onderaan deze pagina.

Voorwaarden klus

Heb jij een leuke klus en ben je benieuwd of deze past bij de Natuurwerkdag? Goed nieuws, er is veel mogelijk! Wij letten op de volgende punten bij het beoordelen van een klus.

 1. Je organiseert de klus op vrijdag 3 en/of zaterdag 4 november.
 2. De klus levert een bijdrage aan het vergroten van biodiversiteit. Denk bijvoorbeeld aan: wilgen knotten, bollen planten, snoeien, opslag verwijderen op de hei, moestuin winterklaar maken, bomen planten, poelen schoonmaken, fruitbomen snoeien, takkenrillen maken, insectenhotels maken, zwaluwwand vullen of broeihopen maken.
 3. Met jouw klus maak je een positieve impact op de natuur. De locatie van de klus is daarom groot genoeg om minimaal 6 mensen te laten meedoen.
 4. De activiteiten dienen door deelnemers veilig te kunnen worden uitgevoerd (liever geen motorzagen en accu gereedschappen).
 5. Iedereen is welkom op jouw locatie, we doen het samen en sluiten niemand buiten!

Je aangemelde klus wordt beoordeeld door de coördinator bij jou in de provincie. De coördinator zal contact met je opnemen om te laten weten of er nog ruimte is. Zo ja, dan wordt de klus voor je aangemaakt en ontvang je de Klusleidersgids met uitleg over het bewerken en beheren van je klus. Vul het formulier hieronder in om je klus aan te melden.

Meld je klus aan

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Klusleider 2022
Untitled*

Vragen?

Voor vragen en opmerkingen over het organiseren van een klus, neem contact op met de coördinator uit jouw provincie.