#maaienmetdezeis

Cursussen

Maaien met de zeis is misschien een oud ambacht, maar het wordt nog dagelijks ingezet bij kleinschalig natuurbeheer. En met een reden! Het is een natuurvriendelijk en goed alternatief voor een maaimachine of bosmaaier, het is ideaal om lang gras en riet te maaien en ook goed af te voeren. Doe je regelmatig onderhoudwerk in het landschap of in je tuin? Dan is het interessant om mee te doen aan onze cursus. Maar ook als je gewoon benieuwd bent naar het zeisen en dit graag wil leren is het leuk om aan te sluiten. Het is altijd een gezellige dag en als je enthousiast bent maar zelf geen tuin hebt waar je de zeis kunt inzetten zijn we altijd opzoek naar getrainde bij onze natuurklussen. Daar kan je dan naar hartenlust aan de slag!  

Je leert tijdens de cursus de basisbeginselen van het maaien met de ze graszeis: maaien op vlak terrein met een juiste lichaamshouding, hoe je de zeis veilig hanteert en transporteert maar ook hoe je de zeis goed afstelt op je lichaam en natuurlijk hoe je hem goed scherp houdt: want dat is het halve werk! 

Overzicht geplande cursussen

In 2024 worden weer door het hele land cursussen gegeven. Voor vragen over een zeiscursus bij jou in de provincie verwijzen we je graag naar de contactpersoon van je provincie. Die kan je vinden op onze contactpagina.  

Drenthe

20 juli en 24 augustus

Flevoland

22 juni

Friesland

28 juni en 29 juni

Gelderland

2 juli en 5 september

Noord-Brabant

14 september

Noord-Holland

7 september

Overijssel

13 juli, 17 augustus, 21 september en 5 oktober

Utrecht

1 juni

Zeeland

25 mei

Zuid-Holland

18 mei en 10 augustus

Heb je een vraag over een cursus?

Neem dan contact met ons op