#maaienmetdezeis

NK maaien met de zeis

Het NK Maaien met de zeis is een mooi moment voor zeisers door het hele land om elkaar te ontmoeten en de fijne kneepjes van het vak met elkaar uit te wisselen. Ook is het een uitgelegen kans om mensen te laten zien hoe het maaien met de zeis gaat en hen enthousiast te maken over dit oude ambacht wat nog steeds dagelijks in wordt gezet bij groen vrijwilligerswerk.  

Ook is deze dag een perfect moment om een zeis aan te schaffen of jouw zeis op te laten afstellen of weer scherp te maken. Op deze dag hebben we namelijk een smidskar staan waar mensen je graag op weg helpen bij de aanschaf van een zeis of het goed afstellen van de zeis die misschien al in de schuur staat. Een goed afgestelde en scherpe zeis is het halve werk! 

Ben je enthousiast en wil je zelf graag leren zeisen? Bekijk dan onze cursuspagina om een cursus te vinden in jouw provincie.  

Het NK Maaien met de zeis 2024 kan weer in de agenda worden gezet: het NK Maaien met de zeis wordt weer georganiseerd op zaterdag 31 augustus in Elspeet, Gelderland, bij de Boer’ndag.

NK Maaien met de zeis 

Tijdens het NK Maaien met de zeis gaan teams uit verschillende provincies met elkaar de strijd aan om de titel ‘Nederlands Kampioen maaien met de zeis.’  Al een aantal jaar sluiten we aan op de locatie van de boer’ndag in Elspeet, waardoor het gegarandeerd een gezellige dag is voor jong en oud. Voor de echte wedstrijden beginnen zijn er verschillende demonstraties te zien van zeisers die alvast opwarmen voor het NK en in de middag vinden de wedstrijden plaats. Het is een plek om de zeis eens écht in actie te zien. 

NK Maaien met de zeis 2024 

Ook het NK maaien met de zeis mag in de agenda worden gezet: op zaterdag 31 augustus tijdens de boer’ndag in Elspeet kan je zeisers in actie zien. De locatie is Molenweg 6 in Elspeet. Vanaf 11:00 worden er demonstraties gegeven en de echte wedstrijden starten om 13:00, met als afsluiter de finale rond 15:30. Entree voor de boer’ndag en het NK Maaien met de zeis is 2,50. Meer over de kraampjes die je daar ook kan verwachten is te vinden op www.boerndagelspeet.nl. Hopelijk tot dan! 

Meedoen aan het NK

Teams die meedoen aan het NK worden vaak gestuurd vanuit de provinciale organisaties, we verwijzen je daarom graag door naar je provinciale contactpersoon op onze contactpagina. Ben je niet verbonden aan een provinciale organisatie maar wil je toch graag meedoen (in je eentje óf al met een team?) dan mag je contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland (flevoland@landschapsbeheer.net).

Op de dag van het NK zelf is er soms ook nog ruimte voor een gelegenheidsteam. Wil je je daar graag bij aansluiten? Meld je dan bij de stand van ‘maaien met de zeis’, organisatoren zijn ook te herkennen aan onze rode shirts met daarop het ‘maaien met de zeis’ logo en de website.  

Meld je aan voor het NK maaien met de zeis 2024!

Meld je aan!