#maaienmetdezeis

Landelijke Maaidag

De Landelijke Maaidag is een mooi moment voor zeisers door het hele land om elkaar te ontmoeten en de fijne kneepjes van het vak met elkaar uit te wisselen. Ook is het een uitgelegen kans om mensen te laten zien hoe het maaien met de zeis gaat en hen enthousiast te maken over dit oude ambacht wat nog steeds dagelijks in wordt gezet bij groen vrijwilligerswerk.  

Ook is deze dag een perfect moment om een zeis aan te schaffen of jouw zeis op te laten afstellen of weer scherp te maken. Op deze dag hebben we namelijk een smidskar staan waar mensen je graag op weg helpen bij de aanschaf van een zeis of het goed afstellen van de zeis die misschien al in de schuur staat. Een goed afgestelde en scherpe zeis is het halve werk! 

Ben je enthousiast en wil je zelf graag leren zeisen? Bekijk dan onze cursuspagina om een cursus te vinden in jouw provincie.  

De Landeljke Maaidag en het NK Maaien met de zeis 2024 kunnen weer in de agenda worden gezet: De Landelijke Maaidag vindt plaats op zaterdag 15 juni op Schokland, Flevoland.

Landelijke Maaidag 

De Landelijke Maaidag op schokland is al jaren dé aftrap van het maaiseizoen. Maaiers uit heel het land komen in Flevoland bij elkaar om daar de fijne kneepjes van het vak met elkaar uit te wisselen. Of je nou helemaal geen ervaring hebt, ooit eens een cursus hebt gevolgd maar daarna niet meer iets ermee gedaan hebt of als elke kans om de zeis erbij te pakken aangrijpt: iedereen die interesse heeft in maaien met de zeis is welkom om te komen kijken en de zeis erbij te pakken.  

Weet je niet goed wat je kan verwachten van de Landelijke Maaidag? Omroep Flevoland kwam in 2023 kijken hoe het was en maakte een sfeerimpressie.

Landelijke maaidag 2024

De Landelijke maaidag 2024 kan alweer in de agenda! Op zaterdag 15 juni trappen we gezamenlijk het maaiseizoen weer af op Schokland. In samenwerking met Flevolandschap hebben we weer een mooi veld gereserveerd waar het gras staat te wachten om gemaaid te worden. We starten om 09:00, want het kan een warme dag worden, maar later aanhaken mag natuurlijk altijd. We ronden de dag waarschijnlijk af rond 14:00.   

Zien we jou op de Landelijke Maaidag 2024? We horen het graag! Je kan je aanmelden via onderstaande knop. Je zit nergens aan vast, maar zo kunnen we je op de hoogte houden in de aanloop naar de Landelijke Maaidag én alvast een inschatting maken hoeveel mensen we kunnen verwachten. Ook zonder aanmelding ben je natuurlijk van harte welkom.  

Meld je aan voor de Landelijke Maaidag 2024!

Doe mee